EL NOSTRE PROJECTE

Al nostre club, com a club d’esport base i formatiu principalment, volem incidir en la pràctica esportiva com a eina valida per formar persones.

Ocupem un espai important en la formació com a esportista dels nostres nens, però també com a persones, ja que creiem que totes dues coses han de anar sempre unides.

Tot i tenint present que sense el treball paral·lel de les famílies la nostra feina es incomplerta.

Es per això que tant club com famílies hem de promoure el compromís (com a aprenentatge) dels nanos amb el club.

L’esforç, el companyerisme, l’assistència regular als entrenaments i les competicions que el club promou, son factors clau en el creixement dels nostres fills en la cultura esportiva.

Tant la natació com el triatló estan plantejats com esports individuals bàsicament i és precisament per això que nosaltres volem incidir en l’aprenentatge en equip, ja que un nen ha d’interaccionar, compartir, medir-se, comparar-se, en definitiva formar-se entre iguals, per acabar-hi competint.

Som conscients que treballem amb diferents edats i que els nanos creixen, es per això que el fet d’entrenar junts no comporta un mateix treball per a tots, ja que els objectius canvien...

Volem seguir treballant tenint en compte: Les característiques psicomotrius de cada nen, així com les seves capacitats cognitives (no n’hi ha dos d’iguals), les edats cronològiques, que no sempre equivalen a les maduratives i el desenvolupament físic i motor, introduint aspectes com el control del propi cos, l’aprenentatge de la tècnica, els objectius i el rendiment.

 

Volem seguir amb la dinàmica de grup on tots son iguals d’importants per l’equip, on cadascú desenvolupa el seu rol, on ningú ho fa malament, on tot serveix per aprendre, on es reconeix l’esforç i el compromís per sobre els resultats i evitant el resultadisme i triomfalisme a curt termini.

 

Com a club, evidentment, ens agrada i treballem per tenir bons resultats i sabem que els nanos per naturalesa son competitius.

 

Ens encanta tenir campions i ser un club ben valorat pels seus resultats.

 

Es clar que tenim nens amb millors resultats que d’altres, però volem evitar distàncies entre ells, volem que es sentin equip i que treballen pel conjunt, temps tindran d’anar sols...

 

Gaudim dels nostres fills, sortim amb ells, fem tota l’activitat física que puguem junts, ells ho agrairan, tenen molt que ensenyar-nos... però no els alliçonem ni vulguem entrenar-los, tant sols acompanyem-los en el seu aprenentatge i fem que comparteixin amb nosaltres les seves sensacions amb l’esport.

 

En aquest sentit, fomentem l’implicació com esportistes dels pares en ambdues disciplines: la natació i/o el triatló, fet que fa que tota la família comparteixi sensacions i objectius.

 

Des de el nostre club seguirem inculcant-los la constància, l’esforç i el companyerisme, sense perdre de vista el factor lúdic que ha d’acompanyar-los en la pràctica esportiva, és il·lògic veure nens disgustats per resultats, això resta més que suma i és del tot contraproduent, volem nens satisfets i en forma, i en això tant les famílies com el club tenim molt a dir.